Gasztro Mókus

Édesburgonya dödölle – A klasszikus étel egészséges változata

Nem sokat tudtam az édesburgonyáról egészen addig, amikor egy pár hete olvastam, hogy mennyire egészséges, kalóriatartalma alacsony, 100 grammjában mindössze 117 kcal van. Az a legfőbb különbség, hogy a hagyományos burgonyával ellentétben rendkívül jó a glikémiás indexe, vagyis lassan szívódik fel, így nem nyomja fel a vércukor és inzulin szintünket, ezért diétázóknak és cukorbetegeknek kifejezetten… Tovább »

Omlós diós hókiflik és csillagok – Ünnepi desszert

Ez a finomság a gyerekkoromra emlékeztet, szülinapi zsúrokon, nagyszülőknél gyakori süti volt. Akkoriban nem a diós sütik voltak kedvenceim, amit mai fejjel nem is értek. Elkészíteni nagyon egyszerű, egy hibája van, ez az omlós diós-vajas süti nagyon eteti magát. Rendesen rá lehet kattanni.Most egy fél adagot készítettem próbaképp ezzel a recepttel, a normál lisztet rozslisztre… Tovább »

Klasszikus dödölle – A zalaiak büszkesége

A dödölle sajnos méltatlanul mellőzött étel, pedig semmi okunk rá, hiszen gyorsan elkészül, pénzkímélő étel, na meg persze nagyon finom. A zalai vendéglátóhelyeket leszámítva elég ritkán lehet étteremben találkozni vele, de az is érdekes, hogy akinek említettem az ételt, rögtön visszakérdezett, hogy az mi? Jobb esetben csak azt nem tudta, hogy pontosan mi, de valahol… Tovább »

Virslivel töltött óriás krokettek

Krokett gombócolás közben jutott eszembe kb a 60. diónyi golyó után, hogy jó lenne kicsit felpörgetni az eseményeket, csak fogyjon már el a tészta, így a maradék mennyiséget fél szál frankfurti virsli köré gyúrtam, mehet egy kis zsemlemorzsába, aztán lefagyasztottam. Jó lesz majd valamikor. Nos most jött el ez a pillanat. Elő a spéci töltött… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!