Gasztro Mókus

Fűszeres forró almaital

Hideg időben, karácsonyra készülődve imádom a fűszeres, gyömbéres sütiket és italokat. Ilyenkor a kávémat, vagy például egy gyümölcslevet is téliesítek.
Ez az ital egyébként a legjobb módja az almás pite készítésekor keletkező frissen kinyomkodott almalé felhasználásának, nem mintha gond lenne frissen meginni, mindig kétszeres túljelentkezés van rá.

Így készítsd el: 1 l almalé (ha boltit használsz, akkor 100 %, szűretlent válaszd), 1 mokkáskanál mézeskalács fűszerkeverék, 1 nagy alma, pár bogyó gránátalma

Összeforralom az almalevet a fűszerrel, majd amikor kicsit lehűlt, a kockákra vágott almát és gránátalma magokat is hozzáadom. Ennyi kész is van a karácsonyi almakoktél.

Tipp: az almalé egy részét kiválthatod fehérborral, vagy tehetsz hozzá egy löttyintésnyi vodkát és kész az almabólé.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!