Gasztro Mókus

Francia hagymaleves sajtos ropogóssal

Ez egy gyors leves, amit könnyű különlegessé tenni egy kis friss ropogóssal és zöld fűszerrel.

Hozzávalók 4 személyre:
4 fej vöröshagyma, 2 ek olívaolaj, 40 g vaj, 2 ek friss kakukkfű, pici őrölt kömény, 2 ek. búzaliszt, 1 l zöldségalaplé, 200  ml tejszín, 1 ek. mustár

Sajtos  ropogóshoz
4 szelet toast kenyér, sajt, friss petrezselyem, 1 ek vaj

Elkészítése:
A hagymát megpucolom, félbe- , majd vékony szeletekre vágom. Közepes hőmérsékleten olívaolajon és a vajon 10 percig párolom. Sóval, borssal, köménnyel és a kakukkfűvel fűszerezem. 
A liszttel besűrítem, felöntöm a zöldségalaplével, majd közepes lángon főzöm kb 20 percig. A tejszín és a mustár hozzáadása után még 5 percig tovább főzöm.
A toast kenyeret vajjal megkenem és a reszelt sajttal sütőben összesütöm. A levest tálalom a ropogóssal és friss petrezselyemmel díszítem.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!