Gasztro Mókus

Hideg uborkaleves friss kaporral és füstölt lazac csíkokkal

Elsőre bizarrnak tűnhet ez az üdítő, hideg leves. Azonban biztosítalak titeket afelől, hogy érdemes megkóstolni, nagyon finom. Füstölt lazaccal az igazi!

Hozzávalók 4 személyre:
2 db kígyóuborka (tisztítva: 40 dkg), 4 dl natúr joghurt, 1 dl főzőtejszín, só és frissen őrölt bors, 2 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál citromlé, ¼ teáskanál cayenne-i bors, 3 evőkanál friss, aprított kapor
4 szelet (8 dkg) füstölt lazac, felcsíkozva, a tetejére 1 evőkanál friss, aprított kapor

A kockára vágott uborkát, a joghurtot és  a tejszínt összeturmixolom. Sózom, borsozom, és belekeverem az olívaolajat, a citromlevet, a cayenne-i borsot, majd a kaprot is. A levest a hűtőben min. 6 óra alatt jó hidegre hűtöm. Tálaláskor a tányérokba lazaccsíkokat teszek, és ráöntöm a levest. Apróra vágott friss kaporral díszítem.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!