Hozzávalók:
1 csomag (250 g) túró, 2 tojás, 1 dl búzadara, csipet só,
Mártáshoz: 5 dkg vaj, 1 bő evőkanál zöld pesto, 2 marék aromás sajt reszelve (parmezán vagyGruyère), 2 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál olívaolaj
A túrót a tojással és a búzadarával egy csipet sóval összekeverem. 1-2 órát állni hagyom, majd dió méretű kis gombócokat készítek belőle, és enyhén forrásban lévő vízben kifőzöm.
A mártáshoz a szétnyomott fokhagymát olajon megfuttatom, hozzáadom a pestot, majd a vajat, beleforgatom a kifőtt gombócokat, majd a végén rászórom a reszelt sajtot, és az egészet még egyszer átforgatom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: